26 d’abr. 2009

Més notícies (i més alarma) sobre la grip porcina

A hores d'ara, tothom en parla. I, com és normal, els mitjans també hi posen de la seva part. La web El Mundo.es hi dedica 5 entrades: una pels casos espanyols (Albacete, Bilbao, València i Catalunya); una per l'emergència declarada als EUA; una en forma de crònica des de Mèxic; una que explica com podria propagar-se per tot el món; i una altra sobre com passa el virus dels porcs als humans. Sens dubte, aquest mitjà digital és el que més espai dedica a la crisi humanitària en qüestió; però això no vol dir que a El Pais, La Vanguardia, Vilaweb, Avui, etc., no hi dediquin un article com a mínim.

Pel què fa a les portades de les edicions en paper d'avui diumenge, qui més espai ha dedicat a l'amenaça de la grip porcina ha estat La Razón (gairebé un 50% de l'espai de la seva primera l'ocupen un titular en caixa alta, tres subtítols informatius i una fotografia sobre el tema), seguida d'El Periódico. La resta dediquen raconets de la portada que no suposen més del 15% del total de l'espai. I quedi clar que parlo només de les portades: a les pàgines interiors, qui més qui menys dedica dues pàgines al tema. Sigui com sigui, és evident que això no ha fet res més que començar. Esperem que s'acabi (i que s'acabi bé) molt aviat.

1 comentari:

Eulàlia Sánchez ha dit...

Ja he corregit "l'ossigui". Ara em fa vergonya ;)
Saps que has estat el meu mitjà de comunicació per saber que hi ha una crisi sobre la grip porcina? com que no he estat al dia durant aquest cap de setmana...

M'agrada que escriguis coses sobre La Razón perquè a Seminari em toca estudiar-lo.