25 d’abr. 2009

Estranya grip porcina assota Mèxic i EUA

ÚLTIMA HORA. La Organització Mundial de la Salut (OMS) qualifica la situació de molt greu: una grip estranya i desconeguda ha causat 20 morts a Mèxic, i hauria infectat ja a un miler de persones, provocant l’alerta tant al país centre-americà com als EUA.


Al final resultarà que les paraules de la professora de Cultura Periodística Contemporània prendran ales i es faran realitat: les pandèmies et sorprenen quan menys t’ho esperes. Fa ben poc ens parlava a classe de l’anomenada “Grip Espanyola”, que va assolar Europa a principis del segle XX, matant uns 40 milions de persones. Bé, doncs aquesta vegada és una altra grip, una desconeguda derivació de la grip porcina. Veurem què passa. Esperem que la OMS i la resta d'organismes i autoritats competents puguin reaccionar a temps, evitant més morts.


Pel què fa al cobriment mediàtic, és evident que tots els mitjans s'hi estan bolcant. Valgui l’exemple d’El País, que té un periodista recorrent la capital mexicana, i enviant petites càpsules informatives cada deu minuts...