23 de maig 2009

60 holandesos amb sort

Aquí a la Pompeu estem patint i esgarrapant els pupitres des de que vam rebre la llista amb les possibles pràctiques voluntàries per a aquest estiu. N'hi ha per tots els gustos: televisions, ràdios, agències, diaris en paper i diaris electrònics. Però al mateix temps estem vivint la puta dicotomia de pensar que a) aconseguir fer-se amb una de les opcions de la llista està de puta mare, perquè tots sabem que on realment se n’aprèn és treballant, però b) anem a parar on anem a parar, o no cobrarem ni un duro, o el que cobrem no ens servirà ni per pagar una cinquena part del lloguer del pis diminut en el què vivim. Malgrat tot, la majoria somiem en pillar un bon mitjà i aprofitar-ho al màxim, of course. Paral·lelament, llegeixo que a Holanda el govern ha destinat 4 milions d’euros a una mena de súperbeques que serviran perquè 60 estudiants llicenciats en Periodisme (60 veritables escollits) cobrin un salari de veritat, durant 2 anys. En fi. Com diria la Sílvia, ahí lo dejo.

7 comentaris:

J. B. ha dit...

si pel que sigui, teniu problemes per veure el link, copieu-lo d'aquí mateix:

http://www.233grados.com/blog/2009/05/holanda-subvenciona-a-periodistas-j%C3%B3venes.html

Laura Rotger Coll ha dit...

massa bonic perquè això arribi aquí... potser colque dia, encara que a nosaltres ens tocarà ser explotats, i qui sap, potser haguem de fer un que altre cafè... (esperem que almenys tinguin una Nespresso, així no tindrem problemes per fer-los)

La

crisIs ha dit...

lo que yo te digo siempre, que estamos fucked up.

Jordi ha dit...

Jo crec que treballant de gratis (o cobrant poc) el que es fa és desvirtuar la professió, per molt bon mitjà que sigui el que t'ofereix feina.
Abogaria per una renuncia col·lectiva a les places que es proposen convidant a les universitats a firmar uns convenis de pràctiques d'estiu que treballin per mantenir la dignitat de dues coses tant importants com els alumnes i la professió de la que tant s'omplen la boca dia rere dia.
D'altra banda, als que treballin de gratis també els diria que pensin si ajuden o no al seu futur. si ara fan una feina de gratis que no esperin que d'aquí un any els paguin res coherent per fer el mateix.

Alba ha dit...

El tema es que ni siquiera hay sitio para que todos los que estén de acuerdo con ello trabjen de gratis.

A mí, si es en las primeras prácticas, no me importa cobrar casi nada. Lo que sucede es que estas situaciones se perpetúan, y de pronto te ves licenciado hace como 3 años y saltando de beca en beca, y eso es lo que no puede ser!

Por lo que a mí respecta, right now me da un palo tremendo aprenderme seres de la política valenciana... en fin.

Nuria Vázquez ha dit...

Como diría mi Manolo García: "nunca el tiempo es perdido,
es sólo un recodo más en nuestra ilusión ávida de olvido..."
Amén.

Carles ha dit...

Jo estaria completament d'acord a no tramitar cap pràctica no remunerada si totes les universitats ens posem d'acord a no fer-ho. Ara, mentre n'hi hagi que ho fan, no seré jo qui limiti les oportunitats dels nostres estudiants enfront de les dels altres centres.
Pel que fa a beques, les "Huertas Claveria", del Col·legi de Periodistes, no estan malament: http://www.periodistes.org