29 d’abr. 2009

3 apunts de continuïtat a 3 posts anteriors

1.- Fans de les novel·les d'Stieg Larsson han obert una web per recaptar diners per a la que era la seva dona, Eva Gabrielsson. La parella no estava casada ni inscrita al registre, i la llei sueca no contempla cap dret legal per a la viuda en aquestes circumstàncies. El què vol dir que no està cobrant ni un duro dels milionaris drets d'autors de l'exitosa saga creada pel seu marit. Si no estaven inscrits enlloc és perquè Larsson estava amenaçat de mort per l'extrema dreta sueca per alguns dels seus reportatges, i per això preferia no constar als registres. Actualment els diners se'ls embutxaca el pare de Larsson, amb qui sembla que el periodista no tenia gaire bona relació. La web creada pretén ajudar a Gabrielsson a pagar-se la "batalla legal" que va començar fa tres anys. (Font: Vilaweb)

2.- Agustín Fernández Mallo, a qui feia referència en el post d'ahir, ha rebut un enèssim premi per la seva postmoderna i postpoètica novel·la puzzle, Nocilla Experience, que és la segona part de la trilogia del seu Proyecto Nocilla.

3.- El cap de setmana passat us parlava del president d'una associació ecologista detingut per un presumpte cas d'extorsió a empresaris de la Vall d'Aran. Es veu que els demanava diners a canvi de no denunciar-los per atemptar contra el medi ambient. Doncs bé, segons informava El País dilluns, el jutge va dictar presó provisional pel president, alhora que va posar en llibertat a l'advocat de l'associació, després de prendre-li declaració.