9 de maig 2009

Blocaires que, malgrat tot, escriuen

Hi ha blocaires que molesten... al poder establert del seu país. Persones a les que, per bé o per mal, el hi ha tocat estar en el lloc i el moment “adequats”, i que, precisament per això, s’han convertit en testimonis privilegiats de certes realitats complicades. Són els ulls, les orelles i la boca de moviments de “resistència” contra les mateixes “actituds totalitàries” que pretenen boicotejar la seva activitat “periodística”. I no és només que puguin arribar a passar-les molt putes (persecució política, presó) pel què diuen a les seves bitàcoles, sinó senzillament que, a vegades, el simple gest de connectar-se a Internet per penjar les seves actualitzacions es converteix en una carrera d’obstacles, no sempre fàcil de superar. El passat 23 de febrer, El País publicava un reportatge sobre el cas xinés. Aquest dissabte, podem llegir sobre el cas cubà, al mateix diari. No els comparo, perquè estem parlant de dos països amb històries, tradicions, trajectòries i realitats diferents. Però sí que poso al mateix sac la vocació informativa (i política, està clar) de tots aquests blocaires que, malgrat tot, segueixen escrivint.
Foto: El blocaire Zhang Shihe (Xina) fotografiat per José Reinoso d'El País. No us perdeu el gat ros i blanc, enroscat sobre el llit, i aliè (o no, qui sap) a tot l'enrenou que s'arremolina al voltant del seu amo.

4 comentaris:

Ilsa Grant ha dit...

lo que para nosotros es un hobbie y un entretenimiento para mucha gente de stos paises los blogs son la única ventana para poder enseñar lo que sucede dentro.

Bravo por ellos y por su valentía, por enfrentarse y luchar a su modo.

Tom Beiker ha dit...

tot i que aquesta gent pot expressar tot el que passa a països com la xina a través d'internet, encara hi ha restriccions en segons quines pàgines. El govern xinès ho té molt i molt controlat.

La veritat és que no sabem la sort que tenim...

Eulàlia Sánchez ha dit...

No sé ara com està la cosa a Cuba però al 2004 hi vaig anar i els meus amics cubans no podien accedir a internet. Ni tan sols a les universitats els hi deixaven treballar amb internet!

Comtessa d´Angeville ha dit...

no sé si el coneixes, però és un dels meus blog impresdincibles d'actualitat (gran part actualitat valenciana) i a més és d'un amic: www.testigoaccidental.com